De bromfiets 1948-2015

Beste oud-collega’s

9200000064220390De meesten die mij hebben gekend zullen zich wellicht herinneren dat ik, naast mijn werk bij Unichema, een hobby voor geschiedenis had, hetgeen resulterende in een doctoraal, sommige onder u zullen zich eveneens herinneren dat ik altijd motor en bromfiets heb gereden.
Na mijn pensionering heb ik het een met  het ander gecombineerd  en heb ik de geschiedenis van de bromfiets  beschreven, tezamen met de historische achtergronden die de ontwikkeling van de bromfiets bepaald hebben.
Gedeeltelijk door een idee van mijn begeleider Prof. Dr.  Maarten van Rossem maar hoofdzakelijk omdat die geschiedenis nog niet eerder beschreven is en niet eerder in de historische context is geplaatst.
 
Het resultaat van dit werk is afgelopen maand van de pers gekomen, in de vorm van een gebonden boek van 140 pagina’s, verlucht met 120 foto’s.
De inhoud van het boek zal, met name voor hen die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben, in vele opzichten zeer herkenbaar zijn.
 
Het boek is verkrijgbaar voor de prijs van 12 Euro, +  3.36 Euro verzendkosten, bij de webwinkel van www.bromfiets.nl , tevens uitgever van het blad Bromfiets.
Het kan daar ook worden afgehaald op het adres Ambachtsweg 2 te Moordrecht.
 
Wellicht een cadeau idee voor de komende feestdagen.
Via bijgaand formulier kunt u een exemplaar rechtstreeks laten sturen naar de cadeau ontvanger.
 

Jacob van den Berg.