Open dag bij Croda 2011

Open dag bij Croda 2011

Het was een erg geslaagde dag:  prachtig weer en gezellig druk, het bezoekersaantal was zeker geen record, totaal zijn er 1400 geweest maar dan loopt het wel goed door zonder dat er onderweg opstoppingen ontstaan. Het was met opzet “klein” gehouden, “Buitendijks” was dit jaar niet in de route opgenomen, wel was op het laatste moment nog de beklimming van de destillatie ingelast hetgeen beloond werd met een mooi vergezicht op de stad.

Diverse gepensioneerden hebben de “Open dag” bezocht waarvan sommigen een hele reis moesten maken om er te komen.

Persoonlijk heb ik nog 2 ex collega’s ontmoet die beide in de zestiger jaren op het laboratorium hebben gewerkt en waaruit toen één van de destijds veel voorkomende  “lab-huwelijken” is voortgekomen. Ze kwamen uit het noorden van het land nog eens kijken wat er van hun herinneringen was over gebleven.

We zijn even naar de 2e verdieping gegaan waar ze  destijds gewerkt hadden, daar bleek  het nodige veranderd aan de indeling om nog maar te zwijgen van de apparatuur die er inmiddels overal staat. Maar toch de hoofdlijnen waren nog aanwezig, de lift zat nog op dezelfde plaats en ze konden ook nog aangeven waar de bibliotheek gezeten had, de weegkamer ruimte was er nog, al wordt hij tegenwoordig gebruikt als sociale ruimte.    De glasblazerij van Max de Neef is nu een omgetoverd in een ruimte waar Massaspectrometrie wordt bedreven. Hun slotconclusie was dat er toch erg veel geïnvesteerd is in al die jaren en dat het er opgeruimd en indrukwekkend uitzag.

Een aantal gepensioneerden hadden zich opgegeven om mee te helpen om deze dag tot een succes te maken, zij hebben een leuke dag gehad en veel oude bekenden ontmoet zowel gepensioneerden als nog werkende collega’s en de groene T-shirts waarin ze de hele dag de bezoekers hebben ontvangen kunt U bewonderen als u de bijgaande foto impressie bekijkt die door Sandor van Maaren is gemaakt. 

Naar de foto impressie.